sâmbătă, iulie 20, 2024

Ciocolată caldă pentru inimă: Cum influențează cacao colesterolul în sezonul rece

Conform nutriționistului rus Dr. Alexandra Razarenova, consumul regulat de cacao este asociat cu îmbunătățirea stării vaselor de sânge și a inimii, oferind, în același timp, beneficii semnificative pentru controlul colesterolului.

Beneficii ale consumului de cacao

Cacao poate reduce riscul de boli de inimă, îmbunătățește circulația și ajută la controlul nivelului de colesterol”, spune Dr. Razarenova.

Ea explică faptul că abilitatea cacaoi de a stimula circulația sângelui prin vasele de sânge, precum și de a îmbunătăți starea țesuturilor acestora, este determinată de concentrația mare de antioxidanți – substanțe cu efect antiinflamator.

Dr. Alexandra Razarenova adaugă că consumul de cacao are un efect pozitiv asupra activității cerebrale și ajută la prevenirea declinului cognitiv și a stărilor de stres.

„Datorită conținutului de fenetilamină, băutura îmbunătățește starea de spirit. De asemenea, consumul acesteia este util în îmbunătățirea memoriei și a concentrării și în reducerea nivelului de stres.”

Nutriționistul explică faptul că, în acest caz, acestea sunt calitățile unui produs natural care nu conține zahăr adăugat. De asemenea, este important să se consume băutura cu strictă moderație, nu mai mult de trei pahare pe zi. În cantități mari, aceasta devine o sursă de calorii suplimentare și provoacă dureri de cap.

Antioxidanții de care este bogată pudra de cacao au un alt efect important: sunt capabili să stimuleze vasele de sânge ale creierului și astfel să activeze activitatea acestuia. Acest lucru se datorează faptului că alimentarea cu oxigen a creierului este semnificativ îmbunătățită și, ca urmare, o persoană poate face față mai repede sarcinilor atribuite.

„Acest efect al cacauei a fost confirmat de cercetătorii de la Universitatea din Birmingham, care au examinat activitatea cerebrală a bărbaților sănătoși înainte și după ce au consumat cacao, care este bogată în antioxidanți. S-a dovedit că, după o porție de băutură, aprovizionarea cu oxigen a creierului s-a îmbunătățit, iar participanții la experiment au îndeplinit mai bine sarcinile”, spune nutriționistul.

„Cacao este valoroasă și pentru prezența în ea a triptofanului. Acesta este un aminoacid care este un precursor al serotoninei. Acest neurotransmițător este numit hormonul fericirii. O cantitate suficientă din el este importantă pentru menținerea optimismului și a bunei dispoziții, dar o deficiență poate provoca un stres frecvent. Cacao este, de asemenea, bogată în vitamine din complexul B, care influențează și ele buna funcționare a sistemului nervos, ajutându-ne să ne concentrăm și să fim productivi pe tot parcursul zilei”, adaugă Dr. Razarenova.

Link : https://www.stiripesurse.ro/de-ce-e-bine-sa-consumi-cacao-iarna-un-medic-a-dezvaluit-cum-influenteaza-colesterolul_3173483.html

Sursa : stiri pe surse

Sursa foto : dr. max

Stiri de citit
Stiri asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.