duminică, iulie 21, 2024

ZIUA EROILOR- ÎNĂLȚAREA DOMNULUI

Prefectul Ioan Tibil, alături de subprefecții Altfatter Tamás și Romeo Pop, de directorul de Cancelarie, Radu Iancu , de reprezentanții administrației publice județene și locale, ai structurilor Ministerului Apărării Naționale și ai Ministerului Afacerilor Interne, ai partidelor politice și asociațiilor civice ale rezerviștilor și pensionarilor, șefi de instituții publice și cetățeni au participat la comemorarea Zilei Eroilor, desfășurată la Cimitirul Eroilor din municipiul Satu Mare.

Slijba de pomenire a fost oficiată de Preasfințitul Timotei Sătmăreanul, Episcop Vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Prefectul Ioan Tibil a dat citire mesajului transmis de premierul Marcel Ciolacu cu prilejul Zilei Eroilor și al sărbătorii Înălțării Domnului:

”Marcăm astăzi o zi importantă din calendarul creștin-ortodox, Sfânta sărbătoare a Înălţării Domnului, și, deopotrivă, o zi de aducere-aminte a eroilor știuți și neștiuți ai neamului. Prin jertfa lor au scris istorie și au deschis drumuri către împlinirea aspirațiilor de libertate, demnitate și prosperitate ale poporului român.

Ne înclinăm cu profund respect în fața lor. Se cuvine ca, la rândul nostru, să ducem visul lor mai departe și să dezvoltăm țara pe care o vom lăsa moștenire generațiilor viitoare: o Românie puternică, modernă, demnă, apreciată și profund atașată valorilor și principiilor libertății și democrației. Avem această responsabilitate!

Fie ca Sfânta sărbătoare a Înălţării Domnului să ne întărească speranța, credința și unitatea.

Dumnezeu să îi odihnească în pace pe toți martirii neamului! Cinstire tuturor!

Hristos s-a înălțat!”, a transmis Marcel Ciolacu, Prim-ministru al României.

Sursa : Instituția Prefectului Satu Mare

Sursa foto : Instituția Prefectului Satu Mare

Stiri de citit
Stiri asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.