duminică, iulie 21, 2024

Prefectul Ioan Tibil și Autoritățile Locale au Omagiat pe Avram Iancu în Centru Nou al Municipiului Satu Mare

Prefectul Ioan Tibil, alături de subprefecții Altfatter Tamás și Romeo Pop și de directorul de Cancelarie ,Radu Iancu a participat ieri la evenimentul organizat de Asociația Cultural Patriotică ”Avram Iancu”, Muzeul Județean Satu Mare, Academia Română, filiala Cluj Napoca și Institutul de Istorie ”George Barițiu” la bustul lui Avram Iancu din Centru Nou al municipiului Satu Mare.

Au fost marcate trei evenimente semnificative: 200 de ani de la nașterea eroului național Avram Iancu ,100 de ani de la înființarea satelor de moți în județul Satu Mare și 10 ani de la dezvelirea bustului ”Crăișorului munților” în Centru Nou.

”Felicitări organizatorilor pentru inițiativa de a-l omagia pe Crăișorul Munților împreună cu toți sătmărenii , la 200 de ani de la nașterea acestuia.

Anul 2024 a fost instituit ca „Anul Avram Iancu”, printr-o lege care a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis la 14 iulie 2023.

Salut cu drag moții din județul Satu Mare. Sunt 100 de ani de când comunități de moți s-au stability în județul nostru. O comunitate activă și implicată , oameni harnici cu care Sătmarul se mândrește.

Tinerii de astăzi au nevoie de modele inspiraţionale şi trebuie să ştie că ţara noastră este astăzi un stat european modern datorită marilor oameni de stat care şi-au iubit ţara.

Eroul naţional transilvănean rămâne un model care trebuie făcut cunoscut şi generaţiilor viitoare. Avram Iancu merită respectul urmaşilor săi pentru idealurile pentru care a luptat şi, mai ales, pentru că şi-a câştigat locul în inimile tuturor românilor prin acţiunile sale.

E de datoria noastră să păstrăm vie memoria eroului nostru național și să milităm pentru unitate și bună înțelegere.

Acum la 200 de ani de la nașterea sa se cuvine să-I păstrăm vie memoria și să-I mulțumim pentru ceea ce suntem noi acum în 2024 , românii din Transilvania.”- prefect Ioan Tibil.

Sursa : Instituția Prefectului Satu Mare

Sursa foto : Instituția Prefectului Satu Mare

Stiri de citit
Stiri asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.