duminică, iulie 21, 2024

21 mai este ziua Poliţiei Locale din România

Data de 21 Mai a fost declarată ziua Poliţiei Locale prin Legea nr. 155 din 12 iulie 2010.

Poliţia locală a fost înfiinţată în scopul exercitării atribuţiilor privind apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor. Poliţiştii locali îndeplinesc atribuţii de serviciu în următoarele domenii: ordinea şi liniştea publică, circulaţia pe drumurile publice, disciplina în construcţii şi afişajul stradal, protecţia mediului, activitatea comercială şi evidenţa persoanelor.

Pentru sătmăreni, poliția locală înseamnă un sprijin deosebit în vederea asigurării măsurilor de ordine publică și îndeosebi a punerii în aplicare a hotărârilor autorităților deliberative, cu aplicabilitate în unitățile administrativ-teritoriale pe care le gestionează. Structurile de poliție locală din județul Satu Mare au făcut pași importanți în procesul de modernizare și restructurare a atribuțiilor funcționale și de reconfigurare a rolului și locului în societatea noastră.

Reprezentând o instituție de bază pentru comunitățile locale pe care le deservește, a cunoscut o dezvoltare continuă, consolidându-și, totodată, relația cu celelalte instituții ale statului, fapt concretizat și prin atribuțiile conferite în actuala criză sanitară.

” Dorim pe această cale să vă mulțumim pentru eforturile depuse în interesul cetățenilor din județul Satu Mare, pentru buna colaborare cu structurile de ordine publică ale Ministerului Afacerilor Interne, să vă urăm sănătate și putere de muncă pentru apărarea drepturilor și libertăților fundamentale cetățenești. ”- prefect Ioan Tibil

Această zi coincide cu o mare sărbătoare religioasă pentru români, Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena.

Amintim faptul că Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt proclamați ocrotitori ai municipiului Satu Mare încă din anul 2013.

Totodată le urăm un călduros ” La Mulți Ani! ” tuturor celor care poartă numele Sfinților Constαntin și Elenα.

Sursa : Instituția Prefectului Satu Mare

Sursa foto : Instituția Prefectului Satu Mare

Stiri de citit
Stiri asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.